Grøn Salon

Hvad er Grøn Salon?

Grøn Salon er en frivillig ordning for frisørsaloner, som gør en ekstra indsats for de ansatte og kundernes sundhed og for miljøet. I Grøn Salon undgår man de mest sundhedskadelige stoffer i kosmetik, men da der ikke er en officiel definition af, hvad grøn kosmetik er, er der blevet udpeget en række stoffer som er meget udbredte i hårkosmetik, stærkt allergifremkaldende ifølge EU, hormonforstyrrende, kræftfremkaldende eller fosterskadende.
Læs mere her: www.groensalon.com

Grøn Salon
Hvorfor bruge en Grøn Salon?

Hos almindelige frisører risikerer du hormonforstyrelser, PPD, eksem, allergi-, astma- eller at kræftfremkaldende ingredienser kommer i din krop. Det er ikke alle som rammes, men omkring 5,3 % af befolkningen har oplevet allergiske reaktioner mv. Dette sker fordi kosmetikbekendtgørelsen ikke er skrap nok. Men undertiden kan ulovlige stoffer også finde vej i hårprodukterne- og netop derfor testes vores produkter af Energitjenesten inden vi tager dem i brug/salg.

Grøn Salon
Hvad er forskellen på en økologisk frisør og en Grøn Salon?

Økologiske frisører er hårbehandling med økologiske midler, hvorimod en Grøn salon kun bruger godkendte økologiske hårprodukter. Grønne saloner skal godkendes af Energitjenesten, hvorimod økologisk frisør er noget alle kan kalde sig uden kontrol. Senest er Grønne butikker også kommet til- dette betyder at de driver butik under miljøhensyn såsom sparepærer mv, men deres produkter kontrolleres ikke for skadelige virkninger

Grøn Salon